K. László Szilvia Költő, meseíró hivatalos honlapja
   Egyperces novellák - majdnem és teljesen felnőtteknek

A LÉGY A KÍGYÓ ÉS AZ ÖNBIZALOM NYOMOT HAGYNI AZ IRÓ A GOMB AZ ALMA
A RÓZSASZÍN FLAMINGÓ VISSZATEKINTÉS DENEVÉR A LEVÉL ISZONYAT SZERELEM
A FÜLBEVALÓ SORS LEVEGŐ MEGÚJULÁS KÖNYVTÁR  

DENEVÉR

Egyik éjjel, dr Kis Elemér felriadt álmából. Kidörgölte a csipát a szeméből, s ekkor megpillantotta a denevért az ablaka előtt. Rögtön tudta, hogy ez égi jel, ettől kezdve minden idejét a nemes célnak kell szentelnie. Éjjel -nappal figyelte a denevérek életének minden apró rezdülését, aztán különös kísérletbe fogott. Egy évre felköltözött házának padlására, lábát beakasztotta a mestergerendába, és ettől kezdve csak legyekkel és éjjeli pillangókkal táplálkozott.
Természetesen rövid időn belül megjelentek a sajtó, a televízió képviselői, próbálták faggatni a kísérletről, ám a tudós senkinek nem válaszolt.
Hamarosan másról sem beszéltek az utcán csak a furcsa emberről, akit denevéremberként ismert mindenki. A televízióban nagytudású emberek nyilatkoztak, miszerint a fejjel lefelé lógás állapotában tartozkodó ember agyába extra mennyiségű oxigén áramlik, ezáltal az idegrendszer felfokozott állapotba kerül, s ez tudvalevő, hogy különleges képességeket csal elő mindazonáltal. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a denevérek és az ultrahang... no ugye?
Aztán más, szintén nagytudású emberek megállapították, hogy a légyfogyasztás, magas fehérje és vitamintartalma miatt az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen alapanyaga, a bevásárlóközpontok pultjain megjelent az előre csomagolt, könnyen elkészíthető fagyasztott légy, hogy a karrierjét építő, önmaga megvalósításán fáradozó, elfoglalt háziasszony is könnyedén készíthessen egészséges vacsorát a családnak.
Eltelt a kijelölt egy év, az egész város, az egész ország, az egész világ lélegzet- visszafojtva várta a nyilatkozatot. A denevérember arcán földöntúli mosoly áradt szét, és kijelentette, hogy megtalálta azt, amit keresett. A feszültség egyre nőtt, az emberek egyre közelebb nyomultak, a denevérember feje egyre vörösebbé vált...
Pech, hogy még azelőtt kapott agyvérzést, hogy bárkinek is elmondta volna, mire jött rá.