K. László Szilvia Költő, meseíró hivatalos honlapja
   Egyperces novellák - majdnem és teljesen felnőtteknek

A LÉGY A KÍGYÓ ÉS AZ ÖNBIZALOM NYOMOT HAGYNI AZ ALMA SZERELEM

SZERELEM

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy daliás királyfi. Beleszeretett a szomszéd király gyönyörű lányába. Nem teketóriázott sokat, hamar feleségül kérte, s csaptak óriási lakodalmat. Teltek, múltak az évek, és a királyfi rájött, hogy hitvese lusta, csak a cicoma, csak az újabbnál újabb ruhák és cipők érdeklik, hogy hisztérikusan sivalkodik, ha a vadászatról később jön haza, ráadásul a fogkrémes tubust is a közepéről kezdi el kinyomni.
Aztán egy reggelen felébredt és rájött, hogy ez így nem jó.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű királylány. Beleszeretett a szomszéd király daliás fiába, s mikor az megkérte a kezét, örömmel mondott igent, s csaptak óriási lakodalmat.
Teltek, múltak az évek, és a királylány rájött, hogy férjeura tisztaságmániás és zsugori, csak a hobbija, a vadászat érdekli, nem jár haza időben, ráadásul furcsa bogarai vannak, mint ugye a fogkrémes tubus...
Aztán egy reggelen felébredt és rájött, hogy ez így nem jó.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy daliás királyfi. Beleszeretett a szegényember legkisebb lányába. Nem teketóriázott sokat, hamar feleségül kérte, s csaptak óriási lakodalmat. Teltek, múltak az évek, és a királyfi rájött, hogy hitvese órákig súrolja a fürdőkádat, mielőtt beleülne, sírva fakad, ha meglátja a sáros vadászcsizmáját, s ráadásul állandóan ugyanabban a kopott otthonkájában jár.
Aztán egy reggelen felébredt és rájött, hogy ez így nem jó.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény leány, akibe beleszeretett a daliás királyfi. Feleségül kérte, ő igent mondott, s csaptak óriási lakodalmat. Teltek, múltak az évek, és az ifjú asszony rájött, hogy az ura semmibe veszi az ő munkáját, nem értékeli az érte hozott áldozatot, csak a pompa, a szórakozás érdekli.
Aztán egy reggelen felébredt és rájött, hogy ez így nem jó.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy daliás királyfi, egy gyönyörű királylány, egy szegény legény és egy szegény leány, akik nem szerettek bele senkibe.

Teltek múltak az évek és egy reggelen, amikor felébredtek megállapították, hogy ez így sem jó.