ZSETON, A NYAKATLAN ZSIRÁF (2021)
Ha dedikált könyvet szeretnél, kérd e-mailben (KAPCSOLAT menüpont)!

Így kezdődik a történet:

A messzi-messzi szavannákon élt egyszer egy zsiráfcsorda. Békében megfértek egymással, szépen legelésztek, hosszú nyakukat magasba nyújtva vidáman csemegéztek a legmagasabb fákról is. Itt született Zseton, a zsiráfbébi. Alig jött világra, máris körülvették a többiek. A rokonok megcsodálták szép bundáját, homokszínű foltjait, ám időnként összenéztek, és bánatosan ingatták a fejüket. Mert a kis jövevény furcsa volt ...Megjelenés éve: 2021
Terjedelem: 48 oldal, méret 16 x 23,5 cm
Kiadó: Corvin Kiadó, Déva
ISBN 978 606 995 149 1
MESEVONAT 2. (2020)

Megjelenés éve: 2020
Terjedelem: 224 oldal, méret 21 x 30 cm
Kiadó: Corvin Kiadó, Déva
ISBN 978 606 995 081 4
Kékmanó, a főnyeremény 5. - Marci és a galibák
Hócsatától olvadásig
Télen hideg van, és ha leesik a hó, még anya és apa is bolondozik egy kicsit. Marci óvodás nagyfiú, akinek - a szülők szerint - példát kellene mutatnia a kishúgának. De néha olyan nehéz jónak vagy türelmesnek lenni!

Közeleg a tél,de vajon honnan érkezik? Ad-e a Mikulás ajándékot egy olyan kisfiúnak, aki néha bizony verekszik? Hamarabb lesz karácsony, ha titokban megeszünk egy csokit az adventi naptárból?

Marci szeretne jól viselkedni, de időnként sajnos dühbe gurul vagy durcás lesz. Szerencsére ott van jóbarátja, Kékmanó, akivel mindig meg tudja beszélni a gondjait, és akinek mindig akad megnyugtató válasza, jó meséje. Sőt, még havat is varázsol, ha kell!
Szerző: K. László Szilvia
Illusztrálta: Szőnyi Gergely
Megjelenés éve: 2018
Terjedelem: 88 oldal
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, Szeged
ISBN 978 963 457 533 7
Kékmanó, a főnyeremény 4. - Marci és a galibák
Pocsolyától lombhullásig
Hűvösebbek a reggelek, sárgulnak a fák, beköszöntött az ősz. Marci nagycsoportosként lép be az óvoda kapuján. Sok élmény és izgalmas kaland vár rá, de galibák is akadnak bőven.

Már igazi nagyfiú, hogyan legyen türelmes a kicsikkel? Mit lehet kezdeni egy autista kisfiúval? Vagy egy maszatos ünneplővel? Hol lakik az ősz? Élnek-e szörnyek a ködben? Mit tegyünk, ha anya beteg lesz, vagy elveszünk egy erdei kiránduláson?

Szerencsére ott van Kékmanó, aki furfangos meséket és kedves versikéket mond! A nehézségeket mindig le lehet győzni, és semmi sem nagyszerűbb, mint egymásnak segíteni! Marci és Kékmanó sok gyerekszobába beköltözött már. Barátkozzatok velük ti is, kövessétek a kalandjaikat! Kergessetek el együtt minden galibát!
Szerző: K. László Szilvia
Illusztrálta: Szőnyi Gergely
Megjelenés éve: 2016
Terjedelem: 96 oldal
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, Szeged
ISBN 978 963 399 761 1
Kékmanó, a főnyeremény 3. - Marci és a galibák
Mezitlábtól napszúrásig
Amikor az anyukák meg az apukák és még az óvó nénik is szabadságra mennek, eljön a nyaralás ideje. A homokvárépítésnél és mezítlábas szaladgálásnál nincs is izgalmasabb elfoglaltság!

De akadnak izgalmas kérdések is, amikre az élénk, mindig érdeklődő Marci válaszokat vár. Például, hogy honnan jön a nyár, mivel szúrkál a Napocska. Jó a halaknak, hogy mindennap lubickolhatnak a tóban? Mit csináljunk, ha segíteni akarunk anyunak, de ő elküld inkább játszani? Hát ki érti ezt?

Szerencsére a kék ruhás, sárga sipkás Kékmanó minden kérdésre tudja a választ. Verssel, mesével, játékosan tanítja meg Marcinak, hogy a türelem és a szeretet elfújja a rossz kedvet. Marci és Kékmanó sok gyerekszobába beköltözött már. Barátkozzatok velük ti is, kövessétek a kalandjaikat!

Szerző: K. László Szilvia
Illusztrálta: Szőnyi Gergely
Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 80 oldal
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, Szeged
ISBN 978 963 399 380 4
Kékmanó, a főnyeremény 2. - Marci és a galibák
Verekedéstől pityergésig
Marci kalandjai folytatódnak, hiszen a mindennapok során - csakúgy, mint minden óvodás - rengeteg nehézséggel, váratlan helyzettel találja szemben magát. A szülők sincsenek ezzel másképp. Nem mindig könnyű megfelelő választ találni a kisgyerek szűnni nem akaró kérdéseire, oldani a félelmeket, megküzdeni a mindennapok problémáival.

Szerencsére a kék ruhás, sárga sipkás Kékmanó most is mellettük van. Verssel, mesével, sok szeretettel vezetgeti Marcit, és segítségével még az olyan komoly témák is feldolgozhatóak, mint a halál, a betegség vagy az agresszió. A kedves, vidám alaphangulatú történetek arra tanítanak, hogy a nehézségeket nem lehet megúszni, de minden nehézség legyőzhető.

Marci és Kékmanó sok gyerekszobába beköltözött már. Barátkozzatok velük ti is, kövessétek a kalandjaikat!

Szerző: K. László Szilvia
Illusztrálta: Szőnyi Gergely
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 88 oldal
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, Szeged
ISBN 978 963 373 846 7
Kékmanó, a főnyeremény 1. - Marci és a galibák
Elalvástól csúfolásig
Marci és Anya bajban van. Tényleg mindig kell valami galibának lennie? Marci már nagy legény, igazi óvodás. De sokszor fél a sötétben, nem eszi meg az ebédet, csak a csokoládét, és bizony az is előfordul, hogy féltékeny a kishúgára. Anya haja az égnek áll, ha ezredszer megy be Marcihoz este. Szomorú és tehetetlen, hogy nem eszik rendesen imádott gyermeke. Marci szenved, mert ő igazán igyekszik jó fiú lenni, de nem mindig tud szót fogadni sajnos.

Szerencsére ott van mellette a kék ruhás, sárga sipkás Kékmanó, aki furfangos meséket és versikéket mond, és szeretettel egyengeti Marci útját a gyereklét sok-sok viszontagsága közepette. Kékmanó igazi főnyeremény egy ovisnak és az anyukájának. Olvassátok ti is! Soha többé galibát!

Szerző: K. László Szilvia
Illusztrálta: Szőnyi Gergely
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 72 oldal
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, Szeged
ISBN 978 963 373 548 0
Marci és az évszakok - hangoskönyv

DALOK

1. MARCIMESE
2. POCSOLYADAL
3. SZEPTEMBER, SÜNI, JEGENYEFA
4. OKTÓBER, GESZTENYE, ŐSZI MONDÓKA, A TÖLGYFALEVÉL
5. HOVÁ MENTEK LIBUSKÁIM?
6. NOVEMBER, ŐSZI BÚCSÚ
7. MISI, A KIS MEDVEBOCS
8. DÚDOLÓ
9. VARJAK, KITALÁLÓS
10. ITT A TÉL!
11. DECEMBER
12. MIKULÁS DAL
13. KARÁCSONYI ÉNEK, SZILVESZTER
14. FARSANG
15. CSILICSEPP
16. TAVASZVÁRÓ, HAJNAL, TAVASZVÁRÓ ÉNEK, MÁRCIUS
17. VÉKONY DRÓTON
18. ÁPRILIS, FELHŐPÁSZTOR
19. HÚSVÉT
20. MÁJUS, ANYÁK NAPJÁRA
21. OVIBÚCSÚZTATÓ
22. TARISZNYÁBA VALÓ VERS
23. NYÁRKÖSZÖNTŐ
24. JÚNIUS, KIFLICSÜCSÖK, JÚLIUS, MEZÍTLÁB-DAL, RING A CSÓNAK, ROSSZABB NAPOKON
25. JÚLIUSI MESE
26. HINTA
27. BOGRÁCSOZÓ, A FUVOLA ÉS A CSILLAGOK, AUGUSZTUS
28. MESE A SZÓRAKOZOTT PÉKMESTERRŐL
29. FENT AZ ÉGEN PIPÁZIK A NAP

Hangoskönyv Takács Nikolas és Polyák Lilla előadásában

Azt reméljük, hogy az egészen pici gyerekek és a kisiskolások egyaránt örömmel hallgatják majd a verseket, meséket, dalokat. A vidám alaphangulatú, népdal jellegű feldolgozás jókedvre derít, igazi zenei élményt nyújt.

Az albumot úgy állítottuk össze, hogy átfogjon egy egész évet: nyomon követhető az évszakok váltakozása, így a kisgyermek időbeliségének fejlődését segíti. Beilleszthető az óvodai programba, használható az irodalmi-zenei foglalkozásokhoz.

Mivel a gyerekek az idő fogalmát élményeiken keresztül tanulják, ezért ünnepekhez kapcsolódó versek is helyet kaptak a lemezen. Például Márton nap, Mikulás, húsvét, óvodai búcsúztató.

Az egyszerűen megtanítható, rövid versek segítséget jelenthetnek a pedagógusok munkájában, jól használhatóak egy ünnepi műsor összeállításánál. Az albumon szereplő mesék rövidek, szórakoztatóak, de emellett tanítanak is. A víz körforgásáról, illetve az elfogadásról szóló mese, a kisiskolás gyerekek számára is fontos, hasznos információkat tartalmaz.

Takács Nikolas és Polyák Lilla

Megjelenés éve: 2016
1 db audio CD (45 perc)
Kiadó: Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó
ISBN 978 963 09 8677 9